Het praktijkexamen

Het praktijkexamen
Het praktijkexamen 2018-05-22T13:35:25+02:00

NOG 1 STAP VERWIJDERD

Het verkeer in Nederland stelt hoge eisen aan iedere verkeersdeelnemer. De examennormen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zijn daarop afgestemd. Tijdens je opleiding bij autorijschool Flits word je goed voorbereid op dit examen.

praktijkexamen-2

Aanvragen autorijexamen

Tijdens de opleiding overlegt de instructeur in welke periode je het praktijkexamen voor het autorijbewijs gaat afleggen. Autorijschool Flits werkt met het TOP ONLINE SYSTEEM van het CBR. Dit betekent dat wij rechtstreeks contact hebben met het netwerk van het CBR. Hierdoor kunnen wij alle beschikbare data in een oogopslag zien en kunnen wij (spoed) examens zeer snel indelen. Je krijgt van de ons een schriftelijke uitnodiging voor het examen, de zogenaamde oproepkaart. Om praktijkexamen te mogen doen, moet je het theorie-examen met een voldoende resultaat hebben afgelegd.

Op de dag van het examen

Op de dag van het rijexamen dien je een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en wij zorgen voor de oproep. Als je met 16,5 jaar al bent begonnen met het volgen van lessen en je kunt afrijden als je 17 jaar bent, dan heb je een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen via op www.2todrive.nl. Hier vind je alle informatie over de begeleiderspas en je kunt de pas meteen aanvragen.

praktijkexamen-1

Wat gebeurt er na het rijexamen?

Direct na afloop van het examen ga je terug naar het examencentrum waar de examinator je de uitslag vertelt.

GESLAAGD!

Als je bent geslaagd, wordt je Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid geregistreerd in het Centraal Rijbewijzen Register (CRB). De gemeenten en het CBR kunnen dit register raadplegen om vast te stellen of je bent geslaagd voor het examen. De registratie van de Verklaring van rijvaardigheid is een half jaar geldig, de registratie van de Verklaring van geschiktheid één jaar.

GEZAKT

Ben je gezakt voor het examen, dan licht de examinator toe welke onderdelen er onvoldoende waren. Meestal vraag je meteen een nieuw examen aan. In de tussentijd ga je verder met de autorijlessen en het verbeteren van de punten waarop je bent gezakt.

Van wie krijg ik het rijbewijs?

Een dag na het slagen kun je je melden bij het gemeentehuis. Tegen overlegging van één pasfoto en het vereiste geld kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats je autorijbewijs aanvragen. Na 5 werkdagen mag je je rijbewijs afhalen. Je ontvangt een beginnersrijbewijs. Dit autorijbewijs is vijf jaar geldig. Als je deze vijf jaar zonder ernstige overtredingen of ongelukken rijdt, wordt dit rijbewijs omgezet in een definitief rijbewijs. Na drie overtredingen of verkeersmisdrijven kun je je beginnersrijbewijs kwijtraken. Je zult dan weer opnieuw theorie- en een praktijkexamen moeten afleggen.

VRAGEN OF BEHOEFTE AAN MEER INFORMATIE?

NEEM CONTACT OP

Ter overname: Autorijschool Flits!

Neem hiervoor contact op met Sylvia.
autorijschoolflits@gmail.com
06 48 77 52 82